מערכות קירור עם שמירת לחות לחדרי יין

בבקבוק היין שאתם רוכשים לצורך שתייה  הושקעה לא מעט מחשבה ואהבה- יננים טיפחו את הכרמים, ביצרו את הענבים  במרתפים במטרה לייצר את היין הטוב ביותר. הבקבוקים שאתם קונים נבחרים בקפידה ונחשבים לנכס יקר במיוחד.

 פרמטרים לשמירה על היין

על מנת ליהנות מהיין לאורך תקופה ממושכת חשוב ביותר לשמור עליו  היטב. ישנם יינות אשר לא ניתן לשמור עליהם לאורך זמן, אבל אותם יינות אשר ניתן לשמור עליהם לאורך זמן חשוב לשמור אותם בתנאים מתאימים הכוללים מערכות קירור איכותיות במטרה לספק ליין סביבה מתאימה.

 הקפדה על טמפרטורה

במטרה לשמור על היין לאורך זמן רב חשוב להקפיד על טמפרטורה- קיימות לא מעט דעות חלוקות בנושא הטמפרטורה המתאימה ביותר כאשר הטמפרטורה הנחשבת לאידיאלית היא 16 מעלות עבור יין אדום ואילו עבור יין לבן הטמפרטורה המתאימה ביותר היא 12 מעלות. יש להדגיש כי טמפרטורה גבוה מדי תביא להתבגרות של היין ואילו טמפרטורה נמוכה מדי עשויה לקלקל אותו. עם זאת חשוב ביותר לא לחשוף את היין לשינוי טמפרטורה קיצוניים יתר על המידה.

  לחות

קיימת חשיבות רבה לשמירה על הלחות במטרה לשמור על פקק השעם בסביבה מתאימה של 60 עד 70 אחוזי לחות.

 חשיבותה של יציבות

היין צריך להיות במקום יציב ללא רעידות או תזוזות מיותרות. אולם הנושא עדיין לא נחקר אבל נמצא כי הרעידות גורמות לריאקציה כימית.

  יש לשמור על היין בסביבה אפלה

חשוב לשמור על היין בחדר אפל ללא חשיפה ישירה לשמש בשל העובדה כי היין עשוי לעבור הליכי חימצון בשל חשיפה לאור.

 חשיבות האחסון

החמצן נחשב לאויב הגדול ביותר במסגרת שימור היין. חשוב לשמור על היין במצב של שכיבה- במצב זה הנוזל בא במגע עם פקק השעם וגורם לפקק להתרחב ותורם לאטימה איכותית של הבקבוק.

חברות שונות מספקות שירותי קירור לחדרי יין

על מנת ליהנות מיין איכותי כיום קיימות חברות שונות המספקות שירותי קירור לחדרי יין ומעניקות לקהל הלקוחות שירות על ידי טובי הטכנאים הכולל מהירות תגובה וגיבוי הנדסי.