הקמת חדרי קירור לתעשייה

 

אספקת מזון טרי ומזין היא אתגר עבור תעשיית המזון. אספקת מזון בכמות גדולה וגם באיכות טובה מאוד דורשת שימור מוקפד. רק בצורה זו, המזון יחזיק מעמד לאורך זמן וגם לא יאבד מערכיו התזונתיים. חדרי קירור גדולים בהם נשמרת טמפרטורה אחידה וכן

תנאי סביבה אחרים כמו לחות, הם המפתח לשימור איכותי ויעיל של המזון. בניית חדרי קירור לתעשייה אשר יעמדו בכל התנאים הללו דורשת תכנון מדויק וקפדני ומערכת בקרה מתוחכמת.

הקמת חדרי קירור והקפאה מהבסיס ועד הטפחות

בניית חדרי הקפאה או חדר קירור תעשייתי כוללת בתוכה שלבים רבים ואף צריכה להיות מותאמת במדויק ללקוח ולצרכיו. חברת פלטק מעמידה לרשות לקוחותיה צוות מקצועי הבודק היטב את צרכי הלקוח, כמו מהם המוצרים העוברים קירור או הקפאה ומהם התנאים הנדרשים לשימור אופטימלי שלהם, מהי כמות המזון הדורש קירור או הקפאה, וכמובן מהם תנאי הסביבה. שירותי התכנון, ההקמה וגם ההפעלה מסופקים על ידי החברה באופן מלא.

הקפאה עמוקה ומהירה וקירור מהיר

חברת פלטק מקפידה לעבוד בשיטות עבודה חדשניות אשר משלבות בין ניצול טוב יותר של אנרגיה לבין קירור או הקפאה יעילים יותר.

ההקפאה נעשית בשיטת Shock freezing.

זהי שיטת הקפאה מהירה בה הטמפרטורה בחדר ההקפאה מגיעה גם ל- (35-) מעלות צלזיוס לעומת כ- (20-) מעלות צלזיוס בהקפאה רגילה. בשיטה זו, זמן ההקפאה מתקצר במידה רבה. להקפאה המהירה ישנם מספר יתרונות.  בהקפאה זו המוצר שומר על מבנהו המקורי ועל הביוכימיה המקורית שלו, הטעם אינו משתנה ומורגש טעם איכותי יותר, המוצר מאבד פחות משקל וההקפאה המהירה מפחיתה באופן משמעותי את פעילותם והימצאותם של חיידקים במזון. בנוסף לכך, חיי המדף של מוצר העובר הקפאה מהירה ארוכים יותר.

בדומה להקפאה המהירה, חברת פלטק מציעה גם שיטה ייחודית לקירור מהיר הנקראת fast cooling process,

באמצעות השיטה המזון מקורר היטב. נעשה גם ניצול מירבי של אנרגיה ובקרה מתוחכמת המפעילה את המערכות הרלוונטיות בכל שלב בתהליך הקירור. כל מערכת האחראית על אחד משלבי הקירור מפיקה אנרגיה בכמות הגדולה ב- 20-30%  מכמות האנרגיה  המופקת במערכות בקרה רגילות ואת זו ניתן לנצל לתהליכים חיוניים נוספים כמו קירור מים.

בניית חדר קירור תעשייתי או חדרי הקפאה הם המומחיות של חברת פלטק, והיא בונה את החדר המתאים במדויק לכל לקוח ולקוח.